Categories
adoptie experiente incurajare povesti personale

Lumea familiară a adopției

„Îți place adopția, nu-i așa, mami?” Întreabă Ivy ținând o grămadă de pagini pe care le-a desenat. „Am desenat o carte despre adopție. Mă ajuți să capsez paginile?” Ea continuă să mă îndrume prin cele cinci desene frumoase. Are 6 ani și va fi arhitect. Exersează în fiecare zi.
Mi-a arătat casa mare cu cadru A. O mulțime de camere. Camera ei. Camera surorii ei, biroul tatălui. Calea de intrare. Bucătăria și chiar mașina parcată afară care arată ca un microbuz cu multe locuri. De fapt, ai putea să-ți dai seama totul din desen. Este atât de bună.

Ivy acceptă discuțiile despre adopție. Intervine, pune întrebări și îi place să asculte tot ce am de spus în această chestiune. Nu sunt un expert. Dar sunt atât de dornică să învăț. Cu cât știu mai mult, cu atât îmi dau seama cât de puțin știu. Dar pentru asta nu mă voi opri să mă odihnesc în ignoranță. Trebuie să testez uneori. Copiii mei trebuie să se odihnească de povara adopției. Alunecăm împreună în dulcea ignoranță și ne bucurăm de frumusețea copilăriei uitând cum am ajuns aici. Ignoranța este fericire. Adopția face parte din identitatea lor, dar care vrea să i se amintească constant sau să vorbească despre un subiect, chiar dacă acesta a fost „placat cu aur”. Faima poate fi împovărătoare. Sufocant. Chiar și Isus S-a retras în deșert pentru a-și odihni urechile, ochii și sufletul.

Am petrecut săptămâna cu peste o sută de oameni care iubesc adopția. Au adoptat, sunt adoptați sau cel mai bun prieten al lor este adoptat, așa că acum sunt voluntari în mișcare: românia fără orfani.
Ne iubim absolut copiii. Durerea a scos tot ce e mai bun din ei. Le-a șlefuit caracterul și le-a întărit credința. Dar drumul către această priveliște frumoasă a fost anevoios și plin de lacrimi și îndoieli.
Am luat masa cu tot felul de parinti adoptivi. români sau străini. Adopții internaționale sau din îngrijire mai rapidă. Nevoi medicale mari sau doar traume regulate.

Fiecare copil face față durerii și îndoielilor în mod diferit. Există un fel de luptă, un blănos împotriva nedreptății vieții, deseori îndreptat către persoana care o merită cel mai puțin, părinții iubitori care i-au salvat. Când încep să se lupte cu Dumnezeu, este o priveliște de privit. Este ceva la care aspirăm cu toții.

Sufletele copiilor noștri sunt pământ sfânt. Pășim ușor, dar trebuie să pășim. Nu putem închide ușa în speranța că praful se va așeza în cele din urmă și apoi ne vom aduna curajul să intrăm și să-i ajutăm să curețe. Un colț la un moment dat, ne tragem mânecile și începem să frecăm. Deschidem o perdea. Aerisim o cameră. Apoi luăm o pauză și luăm pizza pe jos. Nu este o cursă de viteză. Este un maraton. Si amintesteti. Este casa lor. Nu al tău. Lasă-i să stabilească ritmul de a se ocupa de lucruri. Chiar și după ce o cameră este curățată, s-ar putea să facă praf sau să fie din nou dezordonată. Prea devreme. Și totuși, la fel ca în propria noastră casă, începem din nou în fiecare săptămână. În cele din urmă, dezordinea, viața minimalistă, ar putea ajuta la menținerea senzației de aerisire. Tindem să ne ținem de lucruri vechi. Ieftin. Lucruri de care nu avem nevoie. Același lucru este valabil și pentru ei. Sunete vechi, frici, durere… se țin de ea crezând că definesc cine sunt. Trebuie să le reamintim că identitatea lor nu este trecutul lor, durerea lor, pierderea lor nici măcar adoptarea lor. Încet-incet îi ajutăm să definească cine sunt, atât de diferiți decât noi sau decât chiar și ei știu sau pot anticipa încă. Există loc pentru credință, speranță, credință. Cameră pentru a crea și a descoperi piesa de artă care sunt.

Am vorbit în timpul meselor în cadru improvizate despre probleme medicale și despre modul în care acestea continuă să apară chiar și la mulți ani după ce au fost adoptate. Temeri paralizante, disfuncționalități ale corpului, dizabilități mentale, sensibilitate senzorială, auto-liniște, tulburări de alimentație, dependență… și totuși, vedem dincolo de toate acestea. Nu vă periați sub covor, ci acceptând provocările așa cum sunt și vorbind despre ele cu claritate și rezistență.

Obișnuiam să mă rog ca Dumnezeu să repare scolioza lui J. Facem tot ce ne stă în putere: kinetoterapie, purtarea corsetului, întinderi… și nu dispare. Încrederea lui Jackie pe noi pentru a merge înainte cu credință, pentru a merge alături de ea, pentru a o ghida și a o ține de mână la doctori, plătind corsetele, crezând pentru ea… Am avut propria mea călătorie de credință sau lipsă acolo, îndoială și luptă cu Dumnezeu în privința asta. Și totuși, iată-ne, nu renunțăm. În speranța că nu se va înrăutăți. Făcând întinderi cu ea în fiecare zi timp de peste trei ani.
Așa cum întreabă iedera, „îți place adopția, nu?” Îi iubesc! Și îmi place cadoul pe care l-am primit de a deveni mama lor. Sunt recunoscător pentru durerea care ne lustruiește toate inimile. Mi-a întărit credința, hotărârea și capacitatea de a iubi și de a trăi bine.

Îmi adun comoara în Cer slujindu-mi fiicele, exersând să eliberez dorințele mele egoiste. Mă simt liber în Hristos din cauza durerii pe care o experimentez în această călătorie. Disconfortul. Pierderea lucrurilor care ar fi putut să mă prindă în capcană să cred că trăiesc pentru această lume.

Înconjurându-mă de familii adoptive îmi dau seama cât de mult ne asemănăm, cât de mult înțelegem, fără să scoatem un cuvânt.
Recunoscători dincolo de cuvinte că Dumnezeu ne-a deschis această lume, înmuiindu-ne inimile, deschizându-ne ochii, îmboldindu-ne înainte.

Post original in engleză

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.