Categories
adoptie comunitate experiente incurajare povesti personale

Un nou început

Suntem o mână de oameni mișcați de ideea că fiecare copil are nevoie sa crească intr-o familie. Alianța România Fără Orfani a trezit în noi dorința de a ține aproape si ne-au arătat că se poate. Summit-ul organizat de ei in București în Noiembrie 2019, ne-a conectat în Cluj.

Nu oferim servicii specializate în vederea adopției. Accesăm resursele informative și bine sistentizate, oferite de ARFO cu generozitate. Dar, de altfel în Cluj, noi înșine suntem beneficiari ai serviciilor DGASPC ca și părinți adoptatori. Am călătorit și călătorim încă pe drumul atestării, adopției și post-adopției. Ceea ce putem împărtăși sunt experiențele noastre personale, încurajare, prietenia și disponibilitatea noastră.

Fiecare călătorie este unică. Așa cum fiecare copil are istoricul lui, la fel și noi ca și adulți suntem diferiți, fiecare cu propriile experiențe de viață. Provocările sunt diverse dar sartisfațiile depășirii lor sunt și mai îmbucurătoare.

Multora dintre noi ne este mai greu până începem. Apoi, procedura adopției, dacă nu este suspendată de carantină, își urmează cursul natural. Și eventual vine copilul (sau vin copiii) acasă. Dar călătoria continuă și avem nevoie de sprijinul comunității pentru a reuși.

Noi, cei cu DorDeAcasă, plănuim să ne întâlnim lunar (când ieșim din carantină, și ni se dă undă verde la reconectarea socială) să învățăm unii de la alții. Vrem să împărtășim resurse sau povești, și să avem invitați profesioniști care vor ține cursuri despre îngrijirea competentă a copiilor cu traumă.

În timpul întâlnirilor (duminica seara) copiii noștri se vor juca în apropiere cu alți copii, majoritatea dintre ei adoptați. Vor fi supravegheați și coordonați de voluntari minunați, implicați pe grupe de vârstă în jocuri creative și crafturi.

Am avut o primă întalnire pe 8 Martie. Atunci am făcut cunoștință cu oameni diverși și captivanți, și am fost încurajați de povestea fiecăruia în parte. Ce bine că nu suntem singuri. Înaintăm împreună cu bucurie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.